Två ärkefiender knackar på dörren

Det som har hänt i Stockholm är så hemskt, oskyldiga människor har dött och många är skadade. Alla bär vi på en rädsla och många tankar snurrar i våra huvuden.
 
Men nu knackar två ärkefiender på din dörr. Den ena heter Kärlek och den andra heter Hat. Frågan är vem släpper DU in? 
 
Att sitta och spy ut sitt hat på facebook där man redan bestämt sig för vems fel det är, varför detta hänt osv. Delar artiklar från snedvridna sidor med dålig källkritik hjälper terroristerna. Då vinner de som du sitter och hatar för det är ju vad de vill. De vill ju sprida hat, förakt och rädsla. 
 
 
Detta är kanske ett terrordåd men det betyder inte att ALLA mörkhyade som du möter är terrorister, alla invandrare våldtar inte, eller misshandlar, eller begår andra brott. Egentligen så är denna grupp minioritet och jag tror att skulle dessa männsikor få det stödet som de behöver när de kommer till Sverige så skulle det vara ännu färre som gör det. 
 
 
Man kan välja kärleken istället.
Det som hänt i Stockholm är hemskt men nu har det hänt. Lyft blicken och kolla på vad du kan göra. Vissa visar sitt stöd med att sätta en svenskflagga på sin profilbild. Visst det hjälper ingen i nöd men det visar ändå att man tänker på dem. De som kan öppnar upp sina hem för de människorna som behöver någonstans att ta vägen andra köper mat och delar ut sättet att hjälpa är många.
 
Visst kan vi nu ta varandra i händerna och gå förenade och visa att Sverige må vara ett litet land men det är inte ett land som man kan sätta sig på.
 
Vi är inte ett land där vi låter hat föda mera hat utan vi kämpar tillsammans, vi finns, vi lyssnar, vi stöttar och vi gör det vi kan göra för att stoppa detta om än det "bara" är att inte dela hatiska inlägg på facebook så har man dragit ett litet strå till stacken. 
 
Mitt val är enkelt jag väljer kärleken, vad väljer du?

Kommentera inlägget här :