Älskade Beda

Beda är min höna och den hönan som betyder mest för mig. Hon är den tamaste hönan vi har och kan hoppa upp i famnen när man kommer in i hönshuset.


Så för några dagar sedan smet Gunnar ut och hönsen var lösa.
Då Beda har två kycklingar så skulle hon ju så klart skydda dem. Jag ser hur de försvinner springandes runt huset. Jag skriker efter Gunnar och springer och för att dra på mig skor och hugger en påse med hundgodis.

Springer tillbaksidan av huset och ser hur Gunnar kör runt nosen på en höna.
På BEDA! Jag skriker rakt ut och försöker få bort honom från henne. Det ser ut som att han äter på henne vilket han tack och lov inte gör men hon ligger helt lealös och far runt som en vante medan han nosar runt på henne.

Det ligger fjädrar överallt och tillsist lyckas jag få tag på Gunnar och skriker till Maja att hon ska komma och ta in honom.

Jag plockar upp Beda medan tårarna sprutar och jag skriker till Maja att hämta yxan för jag känner att hon fortfarande lever. 

Jag sätter mig vid solväggen nere vid svinstallet och håller Beda hårt i min famn medan tårarna rinner. 
Jag börjar undersöka henne och ser bara ytliga sår som blivit när han kört runt nosen på henne. Men han verkar inte ha bitit henne hon är däremot helt slut.

Tjejerna gör iordning kaninburen som vi har och jag tar in Beda och kycklingarna.
Men eftersom kycklingarna klättrar runt på henne så får de åka i "kycklingkuvösen" som vi har och Maja tar upp dem på sitt rum.

Jag lindar in Beda i en handduk och lägger mig i sängen med henne för att hon ska få värme.

Hon är helt slut och jag ligger och halvsover så med henne fram till 00:30 då flyttar jag över henne i buren.


De första två dagarna ligger hon mest men går upp för att dricka lite.


På tredje dagen började hon äta och sen kom bajsningen igång.

Hon haltar och är lite vätskefylld men med tiden blir det bättre.

Nu haltar hon fortfarande lite, men nu ikväll så sålde vi iväg en tupp och 8 hönor så hon fick flytta ut i hönshuset igen.

Tänker att det är bättre där då hon har lite yta att gå på.


hade det varit någon av de andra hönsen hade det blivit yxan direkt men Beda och jag har ett förflutet som gör att jag ville senommhon kunde fixa det och eftersom det stadigt gick åt rätt håll så ville jag fortsätta kämpa.

❤️

Kommentera här: