Fick trigga han lite

Gunnar har inte visat något intresse i bollar eller något annat än att få jaga katterna.


Idag gick vi en liten promenad och varje gång han nörjade dra och visa intresset för något annat så studsade jag en tennisboll i backen.

Då fick jag han uppmärksamhet.

Så höll jag på hela promenaden och sedan när vi kom ut på lägdan så kopplade jag lös honom och sa att han fick springa.

Han sprang ett varvrunt och sen gör han det han alltid gör, han sticker. *gaaaah*

Men efter en liten stund kom han tillbaka så då visade jag han bollen och kastade iväg den.

Oj vad kul han tyckte det var. Han sprang och sprang och sprang och sprang ute på lägdan.

Tillsist börjar hans cirklar bli mindre och han kom tillsist tillbaka till oss. Så då fick han beröm och godis.

Vi kastade bollen några gånger till och när han började tappa intresset så kopplade jag honom igen.

Så det var en ganska framgångsrik kväll. Jag tror att det är viktigt att sluta innan han tappar intresset så att det bara blir positivt så kanske han slutar sticka när jag släpper honom.


Kommentarer :

#1: Anonym

Lästedit inlägg i ridgebackgruppen på Facebook också. Många ridgebackar gillar att springa och blir mer tillfreds av fysisk aktivering än av mental. Jag och min Ayoka har cyklat rätt mycket och har nu mer och mer gått över till att köra fyrhjuling. Hon är även alltid med när jag rider ut och tänkt att hon ska vara med när jag kör häst och vagn. Hästen ska bara bli färdiginkörd.
Vi har även spårat en del, vilket hon är superduktig på. Ärligt talat lite för bra för mig😅 så det är en riktig utmaning att lägga ett tillräckligt svårt spår.
Hade vi haft närmare till kapplöpningsbana eller någon som kör Luren Coursing så hade vi kört mer sådant då hon verkligen älskar att springa så fort hon kan.
Har ni någon bana nära er så kunde det kanske vara värt att testa.😊
Det varierar lite inom rasen men det finns en hel del som inte har föremålsintresse. Min är en av dem. Ej heller särskilt stort intresse för godis eller andra belöningsmetoder. Lugn inne och mer fart ute.

Svar: Åh tack för tipset vi har en hundkappbarna kanske måste ta en sväng förbi där och kolla läget för han ÄLSKAR verkligen att springa. Bollar, godis och leksaker är han inte intresserad av.
Mia Älmeros

skriven

Kommentera inlägget här :